MONIPUOLISEMPAA ULKOTREENIÄ?

Ainainen salitreeni sisällä saattaa joskus tylsistyttää ja päivän pistäisi parhaiten käyntiin pikku reippailu ulkona ihanassa auringossa mutta mitä tehdä jos perus lenkkeily ei vain nappaa? Mä itse vihaan lenkkeilyä/juoksemista. Kävelyt vielä menee, mutta kävelen normaalistikkin aina joka paikkaan ni se ei oo mulle enää yhtään sen erikoisempaa kuntoilua. Joten parin viime kesän aikana mulle on muotoutunut lemppariksi porrastreenaus! Tää on supertapa saada treeniin mukaan tosi hyvä aerobinen mutta myös lihaskuntoa. Niille joille tää ei oo tuttua puuhaa, ainut asia mitä tarviit on tukevat ja turvalliset portaat, penkit (esim joku katsomo) ja motivoituneen fiiliksen! 
IMG_3425
Mulla on sopivasti urheilukenttä 10min kävelymatkan päässä josta löytyy tarpeeksi iso katsomo. Tästä on tullut lemppari paikka tehhä treeni mutta myös muita hyviä portaita on löytynyt lähistöltä. Sitten itse treeniin! Lämppänä toimii melkein mikä vaan, mutta se kannattaa tehdä todella hyvin koska liikkeet tässä on yleensä aika isoja ja revähtäneitä lihaksia mehän ei haluta. Ite en oo koskaan tehnyt tälle mitää tarkkaa ohjelmaa, vaan siinä hetkessä mietin pari seuraavaa liikettä. Lemppareita on ehkä ihan perus sumoasennossa kyykyt, tai "pomput" portaalta seuraavalle. Seuraavana tulee askelkyykyt yhdistettynä takapotkuihin. Aina kun oon päässyt portaat ylös yritän tulla takas alas mahdollisimman nopeasti nostamalla polvet niin ylös kun saan. Tekee hyvän loppupoltteen lihakseen! Tässä treenissä voit siis soveltaa melkein ihan mitä vain, tosi vapaamuotoista ja sen takia niin kivaa. Myös erillaiset spurtit ja aikaa vastaan pomppiminen toimii tosi hyvin. Tää saa hien pintaan hullunlailla.
IMG_3429
Jos haluaa vielä aktivoida lihasta tiukemmin, esim nilkkapainot tai kuminauha tuo kivaa lisätehoa! Myös treenin loppuun oon saattanut tehdä punnerruksia penkeillä tai käden ojentajalle dippiä. Yksin tää on tosi kivaa kunhan on kuulokkeet korvilla ja hyvää musaa, mutta oon todennut että kaksin aina hauskempaa! Kaverin kaa saa aina lisää tsemppii treeniin ja tää on paras illanvietto tapakin yhessä. Nää kuvat oon napannut viime kesänä, joten ite liikkeistä mitä teen ei oo kuvia, mikä on vähän harmi mutta mielikuvitus vaan laukkaamaan niin hyvä tulee. Ootan ihan innoissani että tuo kenttä lähtis kunnolla sulamaan ja kuivumaan että pääsis taas ulkotreenauksen pariin 
IMG_3440IMG_3431

Toivottavasti tää postaus inspas ees osaa teistä mennä koittaa porrastreeniä tai motivoimaan sen jatkamista jos olikin jo ennestään tuttu juttu! 

2 kommenttia:

  1. Ulkotreenit on ihan parhaita! Olen jo kaivannutkin niitä talvella. Porrastreenit on mun suosikkeja, niissä on niin paljon variaatioita ja seuraavalla päivällä tuntee tehneensä jotain ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)