RESEPTI - TÄYTETYT BATAATIT


bataatit1 BATAATIT

Helouu! Tänää palailen torstain kunniaksi reseptin parissa! Mä oon jo toista viikkoa kaameassa flunssassa ja en oo nyt pariin päivään päässyt poistumaan neljän seinän sisältä mihinkään ulos saatikkaan sitten treenaamaan joten päätin panostaa ja käyttää aikani sitten kokkailuun ja uusiin juttuihin keittiön puolella! Mä rakastan täytettyjä uuniperunoita mutta nyt bongattiin pirkka lehdestä ohje täytettyihin uunibataatteihin! Bataatti on niiiiin hyvä ja monipuolinen käyttää ruuanlaitossa ja siitä voi valmistaa vaikka mitä. Tää resepti on tosi simppeli ja tota täytettä voi muokata vähäsen oman maun mukaankin. Meinasin eka heittää sinne sekaan myös mifua mutta päätinkin säästää sen seuraavaan ateriaan. Eli esim jos et vaikka vuohenjuustosta välitä hirveästi niin sen voisi korvata ihan hyvin tuolla mifulla tai vaikka fetajuustolla! Mutta sitten ohjeen pariin:
Untitled-1


Lorauta batskujen päälle öljyä ja laita ne 200asteeseen uuniin noin 40-50 minuutiksi kypsentymään Bataatit voi laittaa uuniin kuorineenkin mutta itse päätin kuoria. 

Sillä aikaa voi sitten alkaa valmistelemaan tuota täytettä!

Paahdetaan vähän valutettuja kikherneitä pannulla öljyn kanssa. Heitä mukaan myös vuohenjuusto ja anna olla pannulla hetki. 

Otetaan pannu pois ja annetaan hetki jäähtyä ettei ranskankerma sula ihan kokonaan, vaan täyte jää vähän kuohkeaksi! Ranskankerman voi laittaa muoviastiaan ja heittää currytahnan sekaan. Sitten vain herneet ja vuohenjuusto messiin ja sekotetaan kaikki yhteen. 

Kohta pitäis bataattienki olla kypsiä. Otetaan ne uunista ja kaiverretaan vähän sisusta pois. (Säästä kaiverrettu bataatti ja syö se ruuan sivussa!!) Mä keitin vielä vähän pastaa annokseen mukaan ja tein naurettavan helpon salaatin. 

Ja voilaa, ihana ruoka on valmista! 


40956541341_4240930aa8_b copyKäy kurkkaa mun edellinen postaus: JÄTÄ KAIKKI HIILARIT POIS!!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)